هوش مالی

احتمالا شما این تصور را داشته باشید که چرا برخی مثل آب خوردن پول در می‌آورند، اما زمانی که شما می‌خواهید این کار را کنید برایتان غیر ممکن می‌شود. اما اگر کمی‌ دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که پول در آوردن نیاز به یک سری مهارت و هوش مالی می‌خواهد که کاملا متفاوت از آی کیو است. در این گفتار قصد داریم تا شما را با این مفهوم بیشتر آشنا کنیم تا بهتر متوجه شوید که هوش مالی چیست و چطور می‌توانید از آن بهره بگیرید.

هوش مالی چیست؟

هوش مالی یک مفهوم کاملا ذهنی است که کارایی خاصی دارد و باعث ایجاد ثروت و پول در زندگی شما می‌شود. نویسنده جیمی‌ مک اینتایر در کتاب “درس‌هایی که آرزو داشتم در مدرسه یاد می‌گرفتم” اشاره به مفهوم ماتریس هوش کرده است. اما با استناد به این مفهوم روش‌هایی را برای مدیریت مالی پیشنهاد کرده همچنین چگونگی رسیدن به استقلال مالی را نیز مطرح نموده است.

این کتاب در مورد موضوعات مختلفی در زمینه‌ی پول‌سازی می‌پردازد. در این نوشته تنها چند نمونه از روش‌های عملی و تکنیکی را که نویسنده شخصاً برای مشکل مالی خود به کار برده است را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهیم. در واقع مک اینتایر با این روش‌ها خود را از دست بدهکاران خلاص کرد و مسیر خود را به سمت میلیونر شدن و آسوده خاطر شدن هموار نمود.

همچنین در این مطلب قصد داریم تا شما را با ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری مدیران موفق آشنا کنیم، تا ذهنیت و بینش لازم و کافی برای موفقیت و شکست را بیاموزید و اینکه چگونه باورهای محدود کننده‌ای را که مانع مسیر پولدار شدن شما هستند را از میان بردارید. همچنین می آموزید که چطور می‌توانید با یک طراحی موثر مالی زندگی خود را به سوی دستیابی به اهداف اولیه پول‌سازی متمرکز و هدایت کنید تا بتوانید در بلند مدت به هدف خود که همان پولدار شدن است دست پیدا کنید.

افراد دارای هوش مالی چگونه فکر می‌کنند؟

کاملا مخالف انتظاری که مک اینتایر از مدیران مالی مجرب، که برای دستیابی به ثروت و رفاه مالی اقدامات خاصی انجام می‌دهند، داشتند. نتیجه‌ای که از این یافته‌ها به دست آمد اشخاصی که از نظر مالی موفق هستند همچنین افراد که محتاج‌تر هستند، این دو دارای ذهنیت کاملا متفاوت به خصوص در مورد پول و ثروت بودند.
موفقیت مالی باعث می‌شود تا ما تحت کنترل باوری قرار بگیریم که در مورد پول داریم. مطابق با این فرضیه، چنانچه که باورهای ناچیزی در مورد پول داشته باشید همیشه از پیامدهای ماندن در این نیروی آسیب رسان، ضرر خواهیم کرد. در واقع باورهای منفی ما باعث می‌شوند که ما نتوانیم به سطح بالاتری از استقلال مالی دست پیدا کنیم.

داشتن استراتژی در خرج کردن

۷ ویژگی‌های مدیر مالی

این موارد در میان تمامی ‌مدیرانی که پول دارند هستند کاملا مشترک است از جمله:

  1. داشتن طرح عملیاتی
  2. داشتن استراتژی در خرج کردن
  3. پس انداز کردن ۱۰ درصد از درآمد
  4. کاهش بدهی‌های خود
  5. معاشرت داشتن با مدیران مالی موفق
  6. مشخص کردن اهداف بلند مدت و کوتاه مدت
  7. آموختن مستمر روش‌های مالی جدید

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

۱. داشتن طرح عملیاتی

افرادی که از هوش مالی زیادی برخوردار هستند، برای موارد مالی خود برنامه ریزی کلی دارند و برای مدیریت و پیاده‌سازی برنامه‌های خود به صورت روزانه طراحی می‌کنند. دوره روانشناسی ثروت به شما کمک می‌کند تا در این زمینه پیشرفت کنید.

۲. داشتن استراتژی در خرج کردن

این نکته بسیار مهم است. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که افرادی که دارای هوش مالی هستند انجام می‌دهند این است که هر مبلغی که می‌خواهند خرج کنند با دقت تمامی ‌جوانب آن را می‌سنجند. در واقع مدیران مالی موفق از پیامدهای جزئی‌ترین خرید خود نیز اطلاع دارند و آن‌ها را ثبت می‌کنند. به این دلیل که آن‌ها کاملا می‌دانند که انباشته شدن خریدهایی که در ظاهر کوچک هستند در بلند مدت می‌تواند عواقب و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. خرید‌های کوچک نیز باعث زیاد شدن بدهی‌ها می‌شود و بر روی فرصت‌هایی که باعث سود بیشتر می‌شود، تاثیر می‌گذارد.

افراد با هوش مالی به دلیل داشتن توانایی و مهارتی که در پیش بینی آینده دارند باعث می شود تا بهتر بتوانند تصمیم بگیرند به این خاطر که از پیامدهای خرج کردن پولشان کاملا اطلاع دارند و از فرصت‌هایی که برای کسب سود بیشتر برایشان ایجاد می‌شود، اثر می‌گذارد. به همین دلیل این افراد برای خریدهای خود اولویت می‌گذارند تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند.

۳. پس انداز کردن ۱۰ درصد از درآمد

مدیران کارآمد به صورت منظم حداقل ده درصد از درآمدشان را در ماه پس اندازه می‌کنند. آن‌ها یا با این پس انداز خود سرمایه‌گذاری می‌کنند یا در بلند مدت سود دریافت می‌کنند.

مشخص کردن اهداف بلند مدت و کوتاه مدت

۴. کاهش بدهی‌های خود

افرادی که دارای هوش مالی زیادی هستند. خیلی کم از دیگران قرض می‌کنند؛ زیرا قرض‌های بالا می‌تواند در طولانی مدت تاثیرات بدی بر میزان ثروت آن‌ها بگذارد. این افراد تلاش می‌کنند تا بدهی‌های خود را به حداقل برسانند. تا مجبور نخواهند شد که با قرض کردن، خرید کنند. پیش از تصمیم گیری برای خرید، سعی می‌کنند که ابتدا به قیمت آن توجه کنند و مناسب‌ترین قیمت را انتخاب می‌کنند. یکی از جالب‌ترین اقداماتی که آن‌ها انجام می‌دهند این است که بدهی‌هایشان را با سودی که از سرمایه‌گذاری هوشمندانه کسب نموده‌اند، برطرف می‌کنند.

۵. معاشرت داشتن با مدیران مالی موفق

اگر شما هم علاقه‌مند هستید که در مدیریت پول هایتان موفق باشید. می‌بایستی از ویژگی‌ها، عادت‌ها و رفتارهای روزانه‌ی افرادی که پیش از شما این مسیر را طی کرده‌اند، الگوبرداری کنید. بر همین اساس مدیران مالی موفق با مدیران اصلح دوستی می‌کنند. آن‌ها کاملا می‌دانند که از طریق هر رابطه‌ی جدید، روزنه‌ای از آگاهی و اطلاعات عمیق‌تر برای تصمیم گیری مالی بعدی‌شان، گشوده می‌شود.

۶. مشخص کردن اهداف بلند مدت و کوتاه مدت

در حقیقت اهداف مالی رابطه‌ی نزدیکی با طرح‌های عملیاتی موثر دارد. معمولا افراد باهوش به دو دسته‌ی کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی می‌شوند به همین دلیل موجب شده است که در طول روز افکارشان را روی دستیابی به آن‌ها متمرکز کنند.

۷. آموختن مستمر روش‌های مالی جدید

این گونه افراد هیچ زمانی از یادگیری در مورد کسب پول، اسرار جذب ثروت، سرمایه‌گذاری اطلاعات مربوط به اموال، سهام و و گذراندن دوره‌ های کسب ثروت دست بر نمی‌دارند. در واقع پول درآوردن برای آن‌ها مانند نفس کشیدن ضروری است. مدیران باهوش برای لحظه لحظه‌ی زندگیشان برنامه‌ریزی کرده‌اند و صرف یادگیری و آموختن می‌کنند. همیشه زمانی که آن‌ها را مشاهده می‌کنید، دارند به برنامه‌هایی که در مورد کسب ثروت و پولدار شدن است، می‌پردازند.

0 پاسخ

نظرم در مورد مقاله اینه که...

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *